Ευρώ και στερλίνα κεντρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

FXCM

Ευρώ και στερλίνα κεντρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Θετική συνεδρίαση στην Ασία, με το Nikkei να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη 1,69% αλλά παρόλα αυτά είχε μια πολύ άσχημη εβδομάδα με τις απώλειες να είναι πάνω από 5,0%. Η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα του δείκτη, είναι πτωτική.

Από τις υπόλοιπες αγορές, υπάρχουν κάποιες εξελίξεις τις οποίες οφείλουμε να επισημάνουμε.

Αρχικά, ο χρυσός έχει πραγματοποιήσει μια ανοδική διάσπαση κρίσιμων σχηματισμών αλλά και αντιστάσεων και έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για μια βραχυπρόθεσμη ανοδική προσπάθεια μέχρι και την περιοχή των $1350.

Το πετρέλαιο ήταν αυτό που για μια ακόμα φορά προβλημάτισε με τη συνολική συμπεριφορά του αλλά τελικά κατάφερε να κλείσει πάνω από τα $93,00 με τη μεταβλητότητα να είναι σύμμαχος όλων αυτών που αποσκοπούν σε γρήγορες κινήσεις.

Ευρώ και στερλίνα ήταν τα δυο νομίσματα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης καθώς ανέκτησαν και πάλι την πολύ υψηλή θετική τους συσχέτιση. Επίσης τόσο το ευρώ όσο και η στερλίνα, έχουν διαμορφώσει μια θετική βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα.