Την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και κατά της Marfin Investment Group Holdings SA πέτυχε η Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, κ Άντρη Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, η κ. Αντωνιάδου ενημέρωσε σχετικά την ΚΤ ως Αρχή Εξυγίανσης και όπως προστίθεται, τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, και έχουν επιδοθεί προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα και εταιρεία.

Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δισ. και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δισ.

Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

Όπως προστίθεται, η Αρχή Εξυγίανσης έχει ζητήσει από την Εδική Διαχειρίστρια όπως την τηρεί ενήμερη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

Facebook Comments