To ευρώ υποχώρησε κάτω από το επίπεδο-κλειδί του 1,3000 έναντι του δολαρίου στον απόηχο των δηλώσεων Visco της ΕΚΤ ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει ξανά στα επιτόκια. Ο Visco, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο της Τράπεζας της Ιταλίας δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει όλα τα μέτρα διατήρησης των τρεχουσών πιστωτικών συνθηκών. Οι δηλώσεις έπονται της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης το Μάιο. Η προσδοκία μιας νέας μείωσης επιδρά αρνητικά στο ευρώ.

Επιπλέον, η εκτίμηση της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για το Μάιο ήταν στο 1,4%, κάτω από το στόχο του 2,0% που έχει θέσει η ΕΚΤ. Η άνοδος των τιμών καταναλωτή σε σχέση με το Μάιο του 2013 κινήθηκε εντός των προσδοκιών της αγοράς και έδειξε ενίσχυση του πληθωρισμού μετά τα χαμηλά 3ετίας του Απριλίου στο 1,2%.

Ακόμα η ανεργία στην Ευρωζώνη ανακοινώθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα στο 12,2%, εντός των προσδοκιών. Η ανεργία στην Ιταλία σκαρφάλωσε στο 12,0% τον Απρίλη, πάνω από τις εκτιμήσεις και διαμόρφωσε νέο υψηλό 36 ετών. Ούτε η ανακοίνωση ανεργίας επηρέασε σημαντικά την αγορά συναλλάγματος.

Στις υπόλοιπες οικονομικές ανακοινώσεις, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία απογοήτευσαν τον Απρίλη υποχωρώντας κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, οι εγκρίσεις ενυπόθηκων δανείων στη Βρετανία διαμορφώθηκαν στις 53.700 τον Απρίλη, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Το ευρώ διαπραγματεύεται κάτω από τα 1,3000 δολάρια με πιθανή αντίσταση στο ίδιο επίπεδο και στήριξη στο 1,2820.

Facebook Comments