Mεταξύ των δημοφιλέστερων μεγάλων πόλεων, παγκοσμίως, με την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας, που αξίζει να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες για το 2016, περιλήφθηκε η Αθήνα, σύμφωνα με σχετική λίστα που δημοσιοποίησε χθες η διεθνής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Τrivago.

Η ελληνική πρωτεύουσα κατέλαβε την 17η θέση στη λίστα με τις 45 πόλεις σε όλο τον κόσμο, φθάνοντας σε ποσοστό δημοτικότητας το 78,36. Την πρώτη θέση κατέλαβε το Βελιγράδι με ποσοστό δημοτικότητας 94,91. Η Trivago δημοσιοποίησε άλλη μία λίστα με λιγότερο γνωστούς προορισμούς, παγκοσμίως, που διαθέτουν, επίσης, την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας και αξίζει να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες για το 2016.

Στη λίστα που περιλαμβάνει 100 προορισμούς υπάρχει και μία ελληνική παρουσία. Πρόκειται για το Ναύπλιο, το οποίο κατατάχθηκε στην 63η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 93,56. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η περιοχή Φένγκχουανγκ στην Κίνα με ποσοστό δημοτικότητας 98,01.

Στο μεταξύ, η κορυφαία γερμανική εταιρεία παροχής κρατήσεων διακοπών TravelTainment δημοσιοποίησε τα στοιχεία με τα κορυφαία αεροδρόμια σε προορισμούς που ταξίδεψαν οι Γερμανοί για τον Αύγουστο.

Μεταξύ αυτών περιλήφθηκε το αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο πέτυχε σημαντική αύξηση κατά 16%. Αντίθετα, πτωτικά εξελίχθηκε η κίνηση στα αεροδρόμια της Κω και της Ρόδου, τα οποία είχαν απώλειες της τάξης του 14% και του 8%, αντίστοιχα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014.

Επιπλέον, δημοσιοποιήθηκε η λίστα της Fvw Hotelometer με τα αγαπημένα ξενοδοχεία των Γερμανών στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην Ισπανία, από τις 24 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, η οποία βασίζεται σε δεκαπενθήμερη αξιολόγηση που γίνεται από τις αναζητήσεις στο σύστημα κρατήσεων Traveltainment και συντάσσεται με τη συνεργασία της εταιρείας πληροφορικής TrevoTrend.

Την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε το Lindos Princess Beach και ακολούθησαν το Mitsis Norida Beach, το Ιcaros Beach, το Αtrium Palace και το Vantaris Beach. Για τα ζευγάρια, δημοφιλέστερα ξενοδοχεία αναδείχθηκαν το Vantaris Beach, το Αtrium Palace και το Ιkaros Beach, ενώ για τις οικογένειες το Lindos Princess Beach, το Lyttos Beach και το Mitsis Norida.

Facebook Comments