Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φέρεται να κάνει λόγο για έλλειψη προόδου στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει μεν από τα μέσα Ιουλίου ψηφίσει μια σειρά από νόμους ώστε να εκταμιευθεί η οικονομική βοήθεια, αλλά έχει εφαρμόσει μόνο ένα μέρος τους.

Σύμφωνα με πηγές του ΔΝΤ, που επικαλείται το Spiegel τονίζει ότι τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων δεν έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται.

«Υπάρχει σημαντική ανάγκη αναπλήρωσης ελλείψεων. Η αιτία για την καθυστέρηση ήταν οι νέες εκλογές. Οι παραλείψεις των Ελλήνων κάνουν άνω – κάτω το συνολικό χρονοδιάγραμμα του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί μόλις τον Δεκέμβριο», επισημαίνει το Spiegel. Σημειώνει ωστόσο, ότι ως τότε θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον νέας χρηματοδοτικής ανάγκης, αν της τελειώσουν τα χρήματα.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει: «Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας των 26 δισεκατομμυρίων κανονικά δεν θα έπρεπε να εκταμιευθούν, λόγω έλλειψης προόδου στις μεταρρυθμίσεις, λέγεται στο ΔΝΤ. Οι συζητήσεις για πιθανές ελαφρύνσεις του χρέους για την Ελλάδα αναβάλλονται, λόγω της μεταρρυθμιστικής καθυστέρησης, προς το τέλος του χρόνου».

Facebook Comments