Απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

MarketNews

Απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τη δυνατότητα να νοσηλευτεί, φρουρούμενος, σε ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσοκομείο δίνει στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η ανακρίτρια της υπόθεσης της PROTON BANK που απέρριψε την αίτηση του για αποφυλάκιση για λόγους υγείας.

Με διάταξη της (αριθμ.346/2013) η 2η Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, απέρριψε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία, που παραμένει κρατούμενος από τις 14 Δεκεμβρίου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού 701 εκατομμυρίων ευρώ από την PROTON BANK μέσω επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο κατηγορούμενος ζητούσε κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω εγνωσμένων προβλημάτων υγείας και υποστήριζε, επικαλούμενος ιατρικές βεβαιώσεις τριών ιατροδικαστών, ότι λόγω της φυλάκισής του έχει καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση καθώς το ποσοστό της αναπηρίας του ξεπερνά πλέον το 80%.

Η κ. Χατζάκη στην απορριπτική, με την σύμφωνο γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα, διάταξη της επισημαίνει την αναγκαιότητα διασφάλισης της παρουσίας του επιχειρηματία στη δίκη και αναφέρει ότι δεν αμφισβητείται «η δύσκολη κατάσταση της υγείας του». Πλην όμως κρίνει ότι ο κατηγορούμενος δεν αιτιολογεί επαρκώς τον λόγο για τον οποίο μόνος κατάλληλος χώρος νοσηλείας και διαμονής του είναι το σπίτι του.

Έτσι διατάσσει τη διατήρηση της κράτησης παρέχοντας όμως στον επιχειρηματία «εφόσον το ζητήσει» την δυνατότητα να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου, φρουρούμενος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας του.