Μεταξύ  1.015-1.020 μονάδων διαπραγματεύεται ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ την ώρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν άνω 1,50%. 

Τα χαρτιά που ξεχωρίζουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας είναι τα μη τραπεζικά και αυτό διότι η αγορά φαίνεται να επιβραβεύει τις εταιρίες εκείνες που παρά την κρίση θα δώσουν μέρισμα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΟΠΑΠ που σκαρφαλώνει προς την περιοχή των 6,8 ευρώ και με κέρδη που προσεγγίζουν το 6,5%. Σημειωτέον ότι εντός των ημερών θα αποκοπεί και εν συνεχεία θα διανεμηθεί μέρισμα ύψους 0,53 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ισχυρή είναι η αντίδραση που βγαίνει στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στη ΔΕΗ στο Μυτιληναίο και στην Motor ΟIL.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 5 και 6 Ιουνίου το Χρηματιστήριο «μετακομίζει» με τις μεγάλες εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης στη Ν. Υόρκη στο πλαίσιο παρουσίασης της εγχωρίας κεφαλαιαγοράς. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες διότι το roadshow αυτό πραγματοποιείται σε μια φάση που η αγορά διψάει για ρευστότητα, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε εξέλιξη οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών.

Αντίστροφη πορεία ακλουθεί  τη Δευτέρα η μετοχή της Εθνικής σε σχέση με το δικαίωμα. Η μετοχή υποχωρείς τα επίπεδα των 5,18 ευρώ ενώ το δικαίωμα ενισχύεται κατάά2,5% στα 82 λεπτά. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης για την Πειραιώς θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή προκειμένου να μπει με τη νέα προσαρμοσμένη  τιμή την ερχόμενη Δευτέρα. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. είναι πακέτα κυρίως στα δικαιώματα της Εθνικής Τράπεζας.

 

ΧΣ

Facebook Comments