Με παράδοξο τρόπο ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών – η πρώτη συνεδρίαση του μήνα- με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να σημειώνουν πτώση τη στιγμή που το ευρώ και η στερλίνα ενισχύονται έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του DailyFX.com, Benjamin Spier, η δυσαναλογία που παρατηρείται στις αγορές μπορεί να οφείλεται στις επικείμενες αποφάσεις επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας και της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα, ο καλύτερος των εκτιμήσεων PMI μεταποίησης που ανακοινώθηκε σήμερα μπορεί να αποτελεί αιτία ώστε η ΕΚΤ να μην προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων και η BoE να μην επεκτείνει το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.

Ακόμα, η αποδυνάμωση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών μπορεί να σημαίνει και αντίδραση στην υποχώρηση κατά 3,72% του ιαπωνικού δείκτη Nikkei.

Η ισοτιμία EUR/USD ενισχύεται σήμερα πάνω από το 1,3000. Ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Montebourg, δήλωσε ότι χρειάζεται ένα ελαφρώς πιο αποδυναμωμένο ευρώ και η ΕΚΤ έχει παραμείνει ανενεργή ως προς το ευρώ. Το ζεύγος μπορεί να βρει στήριξη κοντά στο επίπεδο του 1,3000, ενώ η καθοδική γραμμή τάσης από το Φεβρουάριο μπορεί να παρέχει αντίσταση γύρω από το 1,3035.

Η ισοτιμία GBP/USD βρέθηκε να ενισχύεται σήμερα σε υψηλά δύο εβδομάδων, μια μόλις ανάσα από το 1,5300 μετά και την ανακοίνωση του PMI μεταποίησης στη Βρετανία σε υψηλά 14 μηνών, στις 51,3 μονάδες το Μάιο, πάνω από τις εκτιμήσεις για 50,3 μονάδες και υψηλότερα από τη μέτρηση των 50,2 μονάδων τον Απρίλιο.

Facebook Comments