Αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», προειδοποιώντας πάντως πως το τελευταίο κομμάτι του δρόμου που έχει να διανύσει η χώρα είναι και το πιο δύσκολο.

«Μοιάζει με έναν μαραθώνιο: τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολο επειδή είσαι κουρασμένος», υποστηρίζει ο ΥΠΟΙΚ και επιμένει πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τη χειρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της.

«Σε μεγάλο βαθμό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Κανείς δεν μιλάει πλέον για Grexit, ακόμα και οι οικονομολόγοι που συνιστούσαν έξοδο από το ευρώ έχουν ζητήσει συγνώμη για αυτό», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξή του.

Όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, ο ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι έχουν καλυφθεί τα δύο τρίτα του στόχου, ενώ όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα υποστηρίζει πως η χώρα έχει καλύψει τα τρία τέταρτα του στόχου.

«Η Ελλάδα έχει πληρώσει ένα πολύ υψηλό τίμημα σε όρους λιτότητας… Αλλά πιστεύω πως τα χειρότερα είναι πίσω μας και πως μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με ελπίδα», τονίζει.

Facebook Comments