Συνεδρίαση ευρωπαϊκών αγορών: Άνοδος στο USD/JPY πάνω από το 100,00 με το δείκτη Nikkei να κλείνει με κέρδη 2%, το δολάριο Αυστραλίας διατηρεί τις απώλειες παρά την απόφαση της RBA να μη μειώσει τα επιτόκια δανεισμού.

Η προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών έχει παραμείνει σε ό,τι συνέβη σε Ασία και Αυστραλία με το γεν και το δολάριο Αυστραλίας να συνεχίζουν να σημειώνουν σημαντικές κινήσεις τη στιγμή που το ευρώ και η στερλίνα παραμένουν σχετικά σταθερά.

Με τον Nikkei σήμερα να κλείνει στο Τόκιο με άνοδο 2,05%, το USD/JPY σημείωσε κέρδη πάνω από τα 100,00 γεν, επίπεδο το οποίο διατήρησε και στη συνέχεια. Το επίπεδο αυτό μπορεί να παρέχει στήριξη στην ισοτιμία, ενώ αντίσταση μπορεί να συναντήσει στο υψηλό 4 ετών στα 103,73 γεν.

Την ίδια στιγμή, το δολάριο Αυστραλίας συνέχισε να χάνει έδαφος έναντι του USD υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο του 0,9700. Η ισοτιμία AUD/USD ενισχύθηκε ελαφρώς μετά την ανακοίνωση της RBA για διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων, αν και τα σχόλια αναφορικά με τον πληθωρισμό αύξησαν τα περιθώρια για πρόσθετα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης και ενδεχομένως να ευθύνονται για τη μεγάλη πτώση του δολαρίου Αυστραλίας στη σημερινή συνεδρίαση.

Αύριο ανακοινώνεται το ΑΕΠ α’ τριμήνου στην Αυστραλία και μια καλύτερη των εκτιμήσεων ανακοίνωση μπορεί να επιτρέψει στην RBA να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.

Στις ευρωπαϊκές ανακοινώσεις, η ανεργία στην Ισπανία υποχώρησε το Μάιο κατά 98.300 ανέργους και πάνω από τις εκτιμήσεις. Οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη υποχώρησαν κατά 0,6%, ενώ ο κατασκευαστικός δείκτης PMI στη Βρετανία σημείωσε απρόσμενη βελτίωση για πρώτη φορά σε επτά μήνες, αν και η στερλίνα δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη της.

Facebook Comments