Τις προτάσεις των κομμάτων μέσα στο καλοκαίρι για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η άρση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία ισχύει από το 2008 και μέχρι το τέλος του 2013.

Ο Θ. Σκορδάς άνοιξε εμμέσως το θέμα λέγοντας πως όταν η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης «κάποια στιγμή, σε πέντε – δέκα – δεκαπέντε χρόνια» θα αρθεί η απαγόρευση, γι’ αυτό πρέπει να ετοιμάζεται το σύστημα. Τότε, είπε ο Θ. Σκορδάς, θα έχει συγκεντρωθεί τεράστιος όγκος από αιτήσεις πλειστηριασμών.

Διαβεβαιώσεις για τα ενυπόθηκα δάνεια

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Σκορδάς διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι τράπεζες δεν θα πουλήσουν τα ενυπόθηκα δάνεια που έχουν.
Νωρίτερα, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχρεώνει τους δανειολήπτες να βάλουν υποθήκη ακίνητη περιουσία αν θέλουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου για τα δάνεια. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι τράπεζες θα μπορούν να πωλούν τα δάνεια αυτά σε distress funds που θα προχωρούν σε πλειστηριασμούς.

«Ποια τράπεζα θα δώσει ενυπόθηκα δάνεια; Τα ενυπόθηκα δάνεια είναι τα πιο καλά δάνεια», τόνισε ο Θ. Σκορδάς.

Facebook Comments