Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η αγορά με τον γενικό δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 934 μονάδων, σε μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων και με τους επενδυτές να ψάχνουν μία δικαιολογία για να παραμείνουν στις θέσεις τους. Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και πάλι υπό πίεση στις 141 – 142 μονάδες και με απώλειες πάνω από 2%.

Στα 0,84 ευρώ υποχωρεί η Alpha σε ποσοστό 3,56%, σχεδόν κατά 2,5% υποχωρεί η Εθνική και η Πειραιώς και μικρά κέρδη, μόλις 0,32% για την Eurobank.

Είναι προφανές, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ότι η αγορά  τελεί εν αναμονή των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών, της σημερινής δημοπρασίας των ομολόγων, αλλά και της αναδιάρθρωσης των δεικτών του οίκους FTSE, η οποία πραγματοποιείται στις 18/3.

Όλα δείχνουν ότι η Coca Cola θα βγει από το Χ.Α. με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 7,5 δισ. Ευρώ, τουλάχιστον αυτό δείχνει το ταμπλό τις τελευταίες μέρες, σχολιάζουν οι αναλυτές. Από εκεί και πέρα κάποιες εντολές αγορών έχουν βγει στη Βιοχάλκο, τη ΜΕΤΚΑ και την Motor Oil.

Μεγάλες είναι οι απώλειες στην Frigoglass κατά 4,20%, στα όρια των 5 ευρώ, μετά τα αποτελέσματα, στα οποία έγραψε ζημιές 15 εκατ. ευρώ.Όσο για τις σημερινές συναλλαγές, παραμένουν υποτονικές στα 10 εκατ. ευρώ. .

Facebook Comments