ΧΑ: Κέρδη για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

MarketNews

ΧΑ: Κέρδη για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Θετικό είναι το κλίμα που κυριαρχεί στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αναμένει με προσδοκίες τις εξελίξεις τόσο στο σημερινό Eurogroup όσο και στην έναρξη της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,92% στις 646,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει άνοδο 1,49% στις 188,67 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 4,74% στις 167,62 μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική καταγράφει άλμα 6,03%, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το ποσοστό της θυγατρικής της, Finansbank. Κέρδη 5% καταγράφει και η Eurobank, η πιο «πιεσμένη» τραπεζική μετοχή, ενώ η Πειραιώς βρίσκεται στο +4,35% και η Alpha Bank στο +3,26%.

Κέρδη 3,33% καταγράφει και η Aegean, η ΕΕΕ είναι στο +2,29%, δίνονται μεγάλη ώθηση στον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΕΧΑΕ,  Grivalia, Jumbo, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ και ΟΤΕ. ΟΤΕ+0,53% Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Folli Follie.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η Τέρνα Ενεργειακή, στο -1,47%, η Ελλάκτωρ, στο -1,30% και η Motor Oil, στο -0,46%. Χωρίς πρόσημο ακόμη οι Λαμδα, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα.