Μουρμούρας: Η ανακεφαλαιοποίηση δεν αρκεί για άρση των capital controls

MarketNews

Μουρμούρας: Η ανακεφαλαιοποίηση δεν αρκεί για άρση των capital controls , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν αρκεί για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μουρμούρας, στη συνοδό του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα Περού.

Τόνισε πως πρέπει να εκπληρωθούν κι άλλες προϋποθέσεις, όπως η ρύθμιση του δημόσιου χρέους, η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, η συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση και ένα θετικό επενδυτικό σοκ.

Συναντήσεις με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κρίσιν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος Πόουλ Τόμσεν και τους υπόλοιπους επιτελείς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να έχει μέχρι το Σάββατο στη Λίμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον απόηχο των εκτιμήσεων του Ταμείου για ύφεση 5,4% στην Ελλάδα στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, αλλά και των πολύ δυσμενών προβλέψεων του ΔΝΤ για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2015 και του 2016.

Ν. Φιλιππίδης