Ομάδα εκπροσώπων των διαδηλωτών ζήτησε από την κυβέρνηση να αφήσει τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ, να αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες και να καθαιρέσει τους αστυνομικούς διευθυντές που ευθύνονται για την καταστολή των διαδηλώσεων. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία. Για τρίτο νεκρό κάνει λόγο η «Χουριέτ».

Η «Χουριέτ» κάνει λόγο για τρίτο νεκρό διαδηλωτή, ο οποίος φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης, πρόκειται για τον Εθέμ Σαρισουλούκ, ακτιβιστή που είχε τραυματιστεί κατά τα επεισόδια στην Άγκυρα, ο οποίος είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός.

Οι διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ ζητούν να εγκαταλειφθεί το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας και να καθαιρεθούν οι αστυνομικοί διευθυντές που ευθύνονται για την καταστολή των διαδηλώσεων

Μια ομάδα εκπροσώπων των διαδηλωτών της Τουρκίας ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να καθαιρέσει τους αστυνομικούς διευθυντές πολλών πόλεων της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, για την υπερβολική χρήση βίας που άσκησαν σε βάρος ειρηνικών ακτιβιστών.

“Οι υπεύθυνοι της αστυνομίας που έδωσαν τη διαταγή για αυτή τη βία (…) πρέπει να καθαιρεθούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένα μέλος της αντιπροσωπείας της ομάδας «Αλληλεγγύης στο Ταξίμ», ο Εγιούπ Μουμτζού, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Facebook Comments