Σημαντική ημέρα - Ξεχωρίζει η απόφαση επιτοκίων της ΕΚΤ

FXCM

Σημαντική ημέρα - Ξεχωρίζει η απόφαση επιτοκίων της ΕΚΤ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μια ήσυχη μέρα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με σημαντικές κινήσεις όμως στα νομίσματα. Ο Ιαπωνικός δείκτης κλείνει για πρώτη φορά κάτω από τις 13.000 μονάδες τους τελευταίους 2 μήνες, και οδηγεί χαμηλότερα την ισοτιμία USD/JPY που με τη σειρά της προκαλεί μια γενικότερη αδυναμία στο δολάριο. Ο Ιαπωνικός δείκτης έχει «γράψει» ένα αξιοσέβαστο +25% από τις αρχές του 2013, και η πτωτική κίνηση αυτή μοιάζει περισσότερο ως μια διόρθωση.

Οι σημαντικές ανακοινώσεις για την Ευρώπη ξεκινούν με τις εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι η απόφαση επιτοκίων της ΕΚΤ και η συνέντευξη του Μ. Ντράγκι.

Η αγορά θεωρεί σχεδόν βέβαιη την παραμονή των επιτοκίων στο 0.50%, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια απρόσμενη απόφαση. Απόφαση των επιτοκίων έχουμε και από την BoE για τη Μ. Βρετανία, με τις προβλέψεις και εδώ να δείχνουν παραμονή στο 0.50%. Η μέρα κλείνει με τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας για την Αμερική.