Τη θέση ότι δεν έχει δανειστεί ποτέ χρήματα στη ζωή του ούτε από τη Λαϊκή ούτε από καμία άλλη τράπεζα, εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο τέως πρόεδρος της Λαϊκής Ανδρέας Βγενόπουλος, καλώντας την Κεντρική Τράπεζα να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν για πιστωτικές διευκολύνσεις.

Με αφορμή τη σημερινή δημοσίευση απόρρητων στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας από τη StockWatch, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βγενόπουλος είχε πιστωτικές διευκολύνσεις από τη Λαϊκή ύψους €1,6 εκ., εκ των οποίων τα €0,3 εκ. χωρίς εξασφαλίσεις, αναφέρει:

«Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω δανεισθεί ποτέ χρήματα στη ζωή μου ούτε από τη Λαϊκή ούτε από καμία άλλη τράπεζα».

«Αν και η έκφραση «απόρρητο» έχει πλέον αποκτήσει άλλη σημασία, παραιτούμαι επισήμως του απορρήτου καθ΄ όσον με αφορά και ζητώ από την Κεντρική Τράπεζα να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που αφορούν αυτές τις δήθεν πιστωτικές διευκολύνσεις», καταλήγει.

Με βάση τα έγγραφα της ΚΤ, ο κ. Βγενόπουλος είχε καθαρή ειλημμένη υποχρέωση με τη Λαϊκή ύψους €70 χιλ., που αυξήθηκε στα €1,9 εκ. το 2009 και ανήλθε στο €1,6 εκ. το 2010. Με βάση το έγγραφο, το «ακάλυπτο ποσό» το 2010 είχε φθάσει τις €313 χιλ.

Facebook Comments