Πολλές φορές γινόμαστε δέκτες ερωτήσεων σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει κάποιος trading, ποιος είναι ο καλύτερος δείκτης στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε και άλλες ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το τεχνικό μέρος της αγοράς.

Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω ερωτήματα, αν και τα πιο συχνά, είναι το λιγότερο ουσιαστικά στην προσπάθειά μας να κάνουμε trading. Υπάρχουν άλλες παράμετροι τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά.

Ένας από τους παράγοντες αυτούς έχει να κάνει με την επιλογή της ισοτιμίας στην οποία θα κάνουμε trading. Οι επενδυτές θα πρέπει να μάθουν να ξεχωρίζουν που υπάρχουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για να κάνουν trading.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι traders είναι προσκολλημένοι στην ισοτιμία EUR/USD γιατί κατά την άποψή τους είναι πιο «εύκολη». Στην πραγματικότητα η ισοτιμία EUR/USD είναι μια καλή επιλογή για όσους είναι επαγγελματίες και προσαρμόζονται γρήγορα στις εξελίξεις.

Πολλές φορές την ισοτιμία την κινούν διάφορες συμφωνίες μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής και για το λόγο αυτό δεν υπακούει σε πρόσκαιρες διακυμάνσεις των αγορών.

Ακόμα και από τη θεμελιώδη πλευρά του ζητήματος, η Αυστραλία διαφέρει από την Αμερική καθώς δεν παρεμβαίνει συνεχώς στην αγορά νομισμάτων και η κίνηση της ισοτιμίας είναι περισσότερο προβλέψιμη.

Παρακάτω υπάρχει το γράφημα του EUR/USD σε αντιπαράθεση με το EUR/AUD. Είναι εμφανές ότι το EUR/AUD είναι περισσότερο τεχνικό νόμισμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Αλωνιστιώτης, DailyFX Market Analyst

 

Facebook Comments