Tην αποφυλάκισή της, με αίτηση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών, ζητά εκ νέου η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, επικαλούμενη σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και ψυχοσωματικά προβλήματα που εμφανίζει ο 6χρονος γιος τους, λόγω του αποχωρισμού του από τους γονείς του.

Η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει διεγνωσμένο πρόβλημα υγείας που χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης, με την υποβολή της σε εξειδικευμένες εξετάσεις και για το οποίο θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Υποστηρίζει, επίσης, τονίζοντας την πλήρη αθωότητα της για όσα της καταλογίζονται, ότι η δίκη για την υπόθεση των λεγόμενων παράνομων αμοιβών του συζύγου της θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι επομένως δεν θα πρέπει να εξακολουθήσει η κράτηση της προτείνοντας την άρση της με την επιβολή όρων.

Στην αίτηση της, που συνέταξε ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας, η κα Σταμάτη επικαλείται βεβαιώσεις ιατρών των Νοσοκομείων Γ.Γεννηματάς και Αγιος Σάββας που αναφέρονται σε ευρήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω έρευνας και πιθανόν οδηγούν στην ανάγκη υποβολής της σε χειρουργική επέμβαση..

Η κ. Σταμάτη στην αίτηση της αναπτύσσει λεπτομερώς τους νομικούς ισχυρισμούς που προέβαλε και στο δικαστήριο με την έναρξη της δίκης και καταλήγει με έκκληση προς τους Εφέτες που θα κρίνουν το θέμα: «Σας εκλιπαρώ να σκύψετε με τη δέουσα ευαισθησία και τον δέοντα ανθρωπισμό στην έκκλησή μου να μου δώσετε την δυνατότητα, που ούτως ή άλλως είναι επιτρεπτή στο πλαίσιο του νόμου, να επανέλθω στο ρόλο της μάνας και μόνον σε αυτόν».

Facebook Comments