Εurobank: Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις

MarketNews

Εurobank: Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Πρώτη στην ατζέντα της Κυβέρνησης, πρέπει να τεθεί η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Eurobank, που μελέτησαν την αξιολόγηση του 2ου Προγράμματος Σταθεροποίησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Όπως αναφέρουν στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 δείχνουν ότι το πρόβλημα της υστέρησης των εσόδων παραμένει, οι τελικές αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι το τέλος Απριλίου 2013 ανέρχονται σε μόλις 2,9 δισ. ευρώ με ελπίδες για βελτίωση επιδόσεων τους επόμενους μήνες.

Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι η ανεργία παραμένει τον Μάρτιο του 2013 σε επίπεδα ρεκόρ, ιδίως αυτή των γυναικών και των νέων, ενώ η βελτίωση του Οικονομικού Κλίματος που συνεχίστηκε και το Μάιο του 2013, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Επίσης αναφέρουν ότι στη μεταποίηση ο ρυθμός επιδείνωσης μειώθηκε εκ νέου τον Μάιο του 2013 σύμφωνα με το δείκτη PMI, ενώ, η Καταναλωτική Εμπιστοσύνη βελτιώθηκε αισθητά τον Μάιο του 2013 παρότι τα νοικοκυριά παραμένουν απαισιόδοξα.