Έφυγε από τη ζωή ο νεαρός φοιτητής, στέλεχος οργάνωσης της άκρας αριστεράς, που θεωρείτο από τους γιατρούς κλινικά νεκρός έπειτα από το χτύπημα που είχε χθες βράδυ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή της αστυνομίας.

Τέσσερις ύποπτοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, έχουν προφυλακισθεί ήδη για την επίθεση, όπως είχε πει νωρίτερα μια άλλη αστυνομική πηγή. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αυτουργός του θανατηφόρου χτυπήματος.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο φερόμενος ως δράστης στις πρώτες δηλώσεις του στο πλαίσιο της ανάκρισής του δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 18χρονο Κλεμάν Μαρίκ.

 

Νωρίτερα είχαμε γράψει:

Γαλλία: Νεαρός ακτιβιστής εγκεφαλικά νεκρός από επίθεση ακροδεξιών

Νεαρός Γάλλος, 19 ετών, βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού από τρεις σκίχεντς, οι οποίοι κατόρθωσαν να διαφύγουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο νεαρός, που ονομάζεται Κλεμάν και θεωρείται ότι ανήκει σε οργάνωση της άκρας αριστεράς, κτυπήθηκε με σιδηρογροθιά από έναν από τους σκίνχεντς και χτύπησε σε κολωνάκι πέφτοντας στο έδαφος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Ο νεαρός νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που θεωρούν ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα.

“Χτυπημένος βίαια στο έδαφος από ομάδα μελών της άκρας δεξιάς, όπως φαίνεται της Ομάδας JNR (Εθνικιστής Επαναστάτης Νέος), έμεινε αναίσθητος, ανακοίνωσε το Κόμμα της Αριστεράς.

Ο αρχηγός του JNR Σερζ Αγιούμπ αρνήθηκε την συμμετοχή της οργάνωσής του στο περιστατικό, ωστόσο δήλωσε ότι τον διαπληκτισμό ξεκίνησαν ακτιβιστές της άκρας αριστεράς.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μπαζάρ ρούχων οργανώθηκε χθες σε κατάστημα της περιοχής του Σεν Λαζάρ, στο κέντρο του Παρισιού. Στις 18.00 τρεις νεαροί «σκίνχεντ», ανάμεσά τους και μία γυναίκα, έφθασαν στον τόπο του μπαζάρ. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί ανάμεσα σε αυτούς και άλλη ομάδα νεαρών. Οι σκινχεντς κάλεσαν ενισχύσεις και στη συνέχεια περίμεναν τους νεαρούς έξω από το κατάστημα. Επειτα από τους διαπληκτισμούς, ο ένας από τους σκίνχεντς χτύπησε τον Κλεμάν.

Οι δράστες διέφυγαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ, το Κόμμα της Αριστεράς καταγγέλλει τη «θρασύδειλη επίθεση» κατά ενός ακτιβιστή γνωστού για τη δέσμευσή του κατά της άκρας δεξιάς και απαιτεί τη διάλυση των ομάδων της άκρας δεξιάς που «έχουν πληθύνει τις πράξεις βίας στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και πολλές εβδομάδες».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την «πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία.

Ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελαοέ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κατορθώσουν να εντοπίσουν σύντομα τους δράστες.

Η Μαρίν Λε Πεν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι το κόμμα της δεν έχει καμία σχέση με την απαράδεκτη απίθεση κατά του ακτιβιστή της άκρας αριστεράς.

Facebook Comments