Στη σύσταση τοπικών επιτροπών στις περιφέρειες της χώρας θα προχωρήσει η ΔΕΗ, προειμένου να εξετάζονται αναλυτικά όλες οι περιπτώσεις νοικοκυριών που κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Οι επιτροπές αυτές, θα αποφαίνονται αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οφείλονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία ή αντίθετα, οφείλονται σε κακή τακτική των καταναλωτών. Όπως δήλωσε στη Βουλή, ο πρόεδρος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός η συγκρότηση τους θα γίνει άμεσα προκειμένου να εντοπίζεται πού ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα, ώστε η εταιρία να το αντιμετωπίζει βοηθώντας τα νοικοκυριά αυτά.

Οι ανακοινώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, έγιναν στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Α. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Ζερβός, το 2011 αίτηση για διακανονισμό υπέβαλαν 400.000 καταναλωτές και το 2012 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 700.000.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000, διότι οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν ότι η διαδικασία είναι απλή και χωρίς γραφειοκρατία».

Όσον αφορά στο πρόβλημα με την κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ ο κ. Ζερβός δήλωσε πως η εταιρία σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών.

Facebook Comments