Η χθεσινή κίνηση της Fed επιβεβαίωσε το σενάριο που θέλει την επιστροφή της αυξημένης μεταβλητότητας στις αγορές. Χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Yellen, επιβεβαιώθηκε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν αλλά μειώθηκαν οι εκτιμήσεις για το ύψος της αύξησης.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο Morning Briefing της Τετάρτης, οι αγορές πλέον δεν ενδιαφέρονται για το αν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων αλλά για το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή και πόσες ακόμα θα ακολουθήσουν.

Οι αγορές είναι εμφανώς απογοητευμένες και τις επόμενες ημέρες αναμένονται μεγάλες διακυμάνσεις. Άλλωστε μέσα σε όλα αυτά, βρίσκεται και η Ελλάδα με την κατάσταση να είναι οριακή και με τους εταίρους να έχουν χάσει την υπομονή τους.

  • Το EUR/USD και το GBP/USD σημείωσαν διακύμανση μεγαλύτερη από 450 pips σε λίγα λεπτά της ώρας.
  • Οι μεγάλες θέσεις long στο δολάριο θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα τις επόμενες ημέρες.
  • Κρίσιμο αναμένεται να είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα. Οι επιλογές είναι περιορισμένες.
  • Άλμα για το πετρέλαιο μετά τις ισχυρές απώλειες του δολαρίου.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0596 Υψηλό: 1,1041 Χαμηλό: 1,0579 Κλείσιμο: 1,0828

 

Η ισοτιμία βρήκε μια καταπληκτική ευκαιρία για το πολυπόθητο short squeeze με τα ημερήσια κέρδη να είναι τα μεγαλύτερα εδώ και τουλάχιστον 11 μήνες.

Η χθεσινή άνοδος αλλάζει τα δεδομένα βραχυπρόθεσμα ενώ η άνοδος πάνω από τα 1,1000 αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα δοκιμασία. Αν και η σημερινή ημέρα κινείται πτωτικά, η βραχυπρόθεσμη συναμική παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή. Πωλήσεις θα υπάρξουν κάτω από τα 1,0650. Συνιστούμε να μην υπάρξει προσπάθεια για νέες πωλήσεις αν δεν ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0750                 1,0800
1,0700                 1,0840
1,0660                 1,0880
1,0620                 1,0920

Facebook Comments