Ισχυρές διακυμάνσεις στις αγορές – Παραμένει ο φόβος νέων απωλειών

ForexReport

Ισχυρές διακυμάνσεις στις αγορές – Παραμένει ο φόβος νέων απωλειών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η χθεσινή συνεδρίαση δεν προσέφερε σημαντικές συγκινήσεις καθώς η αργία στην Αμερική περιόρισε τη ρευστότητα. Όμως αυτό αποτέλεσε μια καλή αφορμή για τους Αμερικανούς traders προκειμένου να «ξεφορτώσουν» τις θέσεις τους στο πετρέλαιο μετά από μια εξαιρετική εβδομάδα κερδών.

Ο μαύρος χρυσός αποτελεί ένα ακόμα από τα assets τα οποία διαπραγματεύονται με επίμονα υψηλές διακυμάνσεις δυσκολεύοντας αφόρητα τη ζωή των traders. Στο μέτωπο των κεντρικών τραπεζών, συνεχίζονται οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μεταξύ Αμερικανών κεντρικών τραπεζιτών, ενώ στην ΕΚΤ, συνεχίζονται οι χαλαρές δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα ενός νέου QE.

  • Τρία στελέχη της Fed μίλησαν χθες και υπήρξαν δυο διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα των επιτοκίων.
  • Σύμφωνα με τον Mersch της ΕΚΤ, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παρουσιάζει αυξημένη αντοχή αλλά αν απαιτηθεί, η ΕΚΤ θα δράσει ανάλογα.
  • Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο, οι οποίες δεν επηρέασαν τη συμπεριφορά των commodity currencies.
  • Το δολάριο συνεχίζει να κινείται πτωτικά έχοντας κορυφώσει μεσοπρόθεσμα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1359 Υψηλό: 1,1396 Χαμηλό: 1,1353 Κλείσιμο: 1,1357

12 10 15 eurusd

Η ισοτιμία δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών και ο τεχνικός σχηματισμός χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι κάθε διορθωτική κίνηση αποτελεί ευκαιρία για νέες αγοραστικές τοποθετήσεις, με τη σημαντικότερη στήριξη να εντοπίζεται στα 1,1285. Στα επίπεδα αυτά θα επιχειρήσουμε και νέες αγορές. Ωστόσο, με την τάση στις μικρότερες χρονικές περιόδους να είναι ανοδική, θα παραμείνουμε σε εγρήγορση και ένα πιθανό κλείσιμο πάνω από τα 1,1400 θα το ακολουθήσουμε με νέες αγοραστικές τοποθετήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1340                 1,1400
1,1315                 1,1425
1,1280                 1,1460
1,1250                 1,1500