Θεωρώ αναγκαίο τα θεσμικά όργανα της  ΝΔ να υποχρεώσουν και τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους της παράταξης να καταθέσουν κατά το πέρας της προεκλογικής εκστρατείας οικονομικό απολογισμό. Πρωτίστως ωστόσο οι υποψήφιοι οφείλουν να δεσμευτούν για ισομερή παρουσία τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κίνηση  που θα επιδεικνύει αξιοπρέπεια και θα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού της παράταξης.

Ο οικονομικός απολογισμός επιβάλλεται να περιλαμβάνει, όλα τα χρηματικά ποσά που διέθεσε κάθε υποψήφιος πρόεδρος μαζί με την πηγή ανεύρεσής τους.

Θεωρώ αυτονόητο ότι σ’ αυτά  θα συμπεριλαμβάνονται  και όλες οι δωρεάν παραχωρήσεις, από οπουδήποτε και οποιονδήποτε και αν προέρχονται.

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, την περίοδο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητά «και άλλες θυσίες από τους Έλληνες», το κόμμα της ΝΔ λειτουργώντας ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, οφείλει να επιβεβαιώσει  στην πράξη, τις απόψεις που δημόσια διατυπώνει .

Να εξαλείψει κάθε ενδεχόμενο και κάθε υπόνοια  ύπαρξης «αδήλωτου χρήματος». Το οφείλει στην ιστορία της να είναι αυστηρή στους κανόνες διαφάνειας.

Η διαδικασία ανάδειξης προέδρου  της ΝΔ (αξιωματική αντιπολίτευση στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία) είναι μια σημαντική πολιτική διεργασία για το πολίτευμα της χώρας και δεν επιτρέπεται να δοθεί η ευκαιρία σε κανέναν να την αμαυρώσει με «υπονοούμενα».

Σε μια δημοκρατική διαδικασία που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας, χωρίς να υπάρχει νομοθετική υποχρέωση των ΜΜΕ να  τηρήσουν ίσες αποστάσεις, η ΝΔ οφείλει να διαφυλάξει την υπόστασή της ως παράταξη και να επιβάλλει  μόνη της τους  κανόνες. Κανόνες  που θα δίνουν στον πολίτη το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και όχι της κατευθυνόμενης επιλογής. Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι σαφώς και έχουν την προσωπική τους άποψη για τον καταλληλότερο πρόεδρο της ΝΔ. Είναι κρίσιμο ωστόσο πολιτικά, να υπάρξει ελεύθερη έκφραση όσων θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Επιπλέον σε μια εσωκομματική διαδικασία μπορεί ο νομοθέτης να μην απαιτεί οικονομικό απολογισμό,  η ΝΔ όμως μπορεί να αποδείξει ότι πρώτα επιβάλλει στον εαυτό της τους κανόνες που ζητά να εφαρμόζονται στο σύνολο της ελληνικής  πολιτείας.  

Η ΚΕΦΕ ή κάποια άλλη επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλλει, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, κανόνες που θα υποχρεούνται οι υποψήφιοι πρόεδροι  να τηρήσουν και που θα εξαλείφουν τη δυνατότητα όσων εξωθεσμικών επιδιώκουν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία χρησιμοποιώντας την όποια «δύναμή τους».    

Είναι ευκαιρία να αποδείξει η ΝΔ ότι δεν επιτρέπει στους «ισχυρούς» του «χρήματος και των ΜΜΕ» να επιβάλλουν την άποψή τους.

Η ΝΔ διαθέτει πλειάδα στελεχών που οικειοθελώς και άνευ αποδοχών  θα μπορούσαν να συγκροτήσουν  μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή  που θα προβεί σε έναν τέτοιο έλεγχο.

 Ένας έντιμος προεκλογικός αγώνας, θα αναδείξει σίγουρα έναν άξιο πρόεδρο,  μιας ιστορικής παράταξης όπως είναι η ΝΔ για νικηφόρα πορεία.

Facebook Comments