Δεκτό επί της αρχής έγινε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ εναντίον ΝΔ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραγραφή υπόθεσης φοροδιαφυγής. Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε, είναι να μην οδηγηθεί καμία υπόθεση σε παραγραφή, χωρίς να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη. Έντονη ενόχληση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε και η δήλωση του κ. Αλεξιάδη ότι «έπρεπε να στηθούν Ειδικά Δικαστήρια για τη λίστα Λαγκάρντ».

Νωρίτερα, ο κ. Αλεξιάδης απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο το άρθρο για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από την είσπραξη ενοικίων, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και την Παρασκευή το βράδυ θα τεθεί προς ψηφοφορία.

Facebook Comments