Η κατακόρυφη πτώση των λιανικών πωλήσεων και οι αρνητικές ανακοινώσεις σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προκάλεσαν τις ισχυρές απώλειες του δολαρίου αλλά και των δεικτών.

Πλέον, μια ακόμα κρίσιμη ανακοίνωση για την αμερικανική οικονομία είναι προβληματική και αυτό έχει αρχίσει να προκαλεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή ανακοίνωση προσθέτει πόντους στο σενάριο που θέλει την αύξηση επιτοκίων να μη συμβαίνει εντός του 2015 αλλά προς το καλοκαίρι του 2016. Η δεύτερη ανάγνωση των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων, οδήγησε τους επενδυτές σε αγορές, με αποτέλεσμα οι ασιατικές αγορές να κλείσουν με σημαντικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα συνεχίσει να στηρίζει την αμερικανική οικονομία.

  • Νέα ρευστότητα 50 δισ.  γουάν από την PBoC προς την κινεζική οικονομία.
  • Σύμφωνα με τον Constancio της ΕΚΤ, οι επιπτώσεις της διαφορετικής νομισματικής πολιτικής μεταξύ Fed και ΕΚΤ, θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχουν εκτιμηθεί.
  • Το δολάριο δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις, με τα EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD, USD/JPY να σημειώνουν ισχυρότατη άνοδο.
  • Ο χρυσός βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή του στα $1.200.
  • Το πετρέλαιο δεν κατάφερε να ενισχυθεί παρά την αδυναμία του δολαρίου και την άνοδο των εμπορευμάτων.
  • Σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία, στη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.168 Υψηλό: 1.189 Χαμηλό: 1.163 Κλείσιμο: 1.184

15 10 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε την έντονη ανοδική του κίνηση και η χθεσινή αδυναμία του δολαρίου, προκάλεσε μια εκρηκτική διάσπαση της αντίστασης στα $1.170. Πλέον, ο βασικός στόχος είναι στα $1.200 και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις όποιες πτωτικές κινήσεις για νέες θέσεις long. Οι τεχνικοί δείκτες ROC, Vol. στο ημερήσιο και το εβδομαδιαίο γράφημα έχουν ιδιαίτερα θετικές ενδείξεις. Το τεράωρο γράφημα εκτιμούμε ότι προσφέρει μια καθαρή εικόνα για την αναζήτηση νέων τοποθετήσεων. Η μεσοπρόθεσμη εικόνα του χρυσού, έχει ανατραπεί. Πλέον, τα πάντα θα κριθούν από το αν το πολύτιμο μέταλλο, μπορεί να πραγματοποιήσει ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τα $1.184.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.174                   1.184
1.165                   1.200
1.155                   1.208
1.144                   1.222

Facebook Comments