Το τελευταίο ανοδικό ξέσπασμα για το χρυσό οφείλεται σε δυο λόγους. Πρώτον, στην επιβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου για πολλούς μήνες ακόμα και δεύτερον, στην επακόλουθη πτώση του δολαρίου. Οι δυο αυτοί λόγοι, αποτέλεσαν τις αναγκαίες συνθήκες για μια ανοδική αντίδραση. Υπήρχε όμως και μια σειρά άλλων παραγόντων που έκαναν την ανοδική αντίδραση ιδιαίτερα βίαιη.

Το λεγόμενο short interest για το fund χρυσού GLD, είχε δει αύξηση κατά 84%. Αυτό σήμαινε ότι σε περίπτωση που δινόταν η κατάλληλη αφορμή, το short squeeze θα ήταν βίαιο. Στο παρακάτω γράφημα επισημαίνουμε την αντίδραση του χρυσού κάθε φορά που ο δείκτης των πιέσεων των πωλητών περνάει πάνω από το 16%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τεχνικής σκοπιάς, ο χρυσός έχει διασπάσει τη σημαντικότερη αντίσταση που δεν είναι άλλη από την πτωτική γραμμή τάσης των τελευταίων τριών ετών, ενώ στα ίδια επίπεδα υπάρχει και σημαντική αντίσταση σειράς προηγούμενων χαμηλών. Βασικοί στόχοι μας είναι στα $1.200 και στα $1.230. Θετική είναι και η άνοδος του εβδομαδιαίου RSI, πάνω από το 50.

 

 

 

Facebook Comments