Στάση αναμονής στο ΧΑ

MarketNews

Στάση αναμονής στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ρευστοποιήσεις καταγράφονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δείχνει να παρακολουθεί τις πρώτες επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ αρνητικά λειτουργεί η αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα Εuroworking Group για την Ελλάδα.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,55% στις 688,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,67% στις 206,13 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,57% στις 253,79 μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Βιοχάλκο, η οποία υποχωρεί κατά 2,54%, η Alpha Bank είναι στο -1,41%, η ΕΧΑΕ στο -1,53%, ενώ στο -1,1% είναι οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα και των Ελληνικών Πετρελαίων. Ήπια πτωτικά κινούνται οι μετοχές των ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ,   ΕΕΕ, Μυτιληναίου και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η Εθνική καταγράφει σταθερά κέρδη της τάξεως του 1,46%, μετά και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ έντονη νευρικότητα καταγράφουν οι Πειραιώς, Eurobank και Folli Follie.