Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έκανε στροφή και μεταλλάχθηκε

MarketNews

Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έκανε στροφή και μεταλλάχθηκε, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο από τη στιγμή που ο καθένας κάνει το μερίδιό του, δηλαδή η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και οι εταίροι την εποικοδομητική τους στάση. Αυτό υποστήριξε ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει εγκαταλείψει το παρελθόν του, υπογραμμίζοντας ότι πλέον η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή.

«Ο Τσίπρας έκανε στροφή και μεταλλάχθηκε. Σήμερα η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή. Η ελληνική περίπτωση είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μπορούμε πλέον να εκταμιεύσουμε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ του προγράμματος. Φυσικά, τώρα θα εξετάσουμε την πρόοδο του προγράμματος και γύρω στο Νοέμβριο-Δεκέμβριο θα εξετάσουμε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, καθώς και το χρέος», ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός.

Ο Μοσκοβισί τόνισε επίσης ότι «η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες. Υπάρχουν οφέλη και ευκαιρίες. Δεν θα πρέπει να δεχτούμε όλους τους μετανάστες, όλους τους πρόσφυγες. Θα πρέπει να μπορέσουμε να τους διαχωρίσουμε με βάση την καταγωγή τους, με βάση τις ανάγκες τους. Η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες».