Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές οι οποίες δε φαίνεται να βρήκαν τη στήριξη που περίμεναν οι επενδυτές μετά από την απόφαση της PBoC να λάβει επιπρόσθετα μέτρα στήριξης.

Ο Shanghai Comp. αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 0,5% μετά από τα υψηλά δυο μηνών ενώ απώλειες καταγράφει και ο Nikkei. Η PBoC συνεχίζει τις πράξεις επαναγοράς εβδομαδιαίας διάρκειας με στόχο να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη ρευστότητα που υπάρχει στην κινεζική οικονομία και τις αγορές. Σχετικά με την Ελλάδα, οι πιστωτές σε μια κίνηση-έκπληξη, αρνήθηκαν να καταβάλουν τη δόση των €3 δισ. ισχυριζόμενοι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

  • Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Sapin, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο για την ΕΚΤ να αυξήσει τη στήριξη προς την ευρωπαϊκή οικονομία.
  • Μικρές διακυμάνσεις για τα περισσότερα νομίσματα καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed.
  • Σύμφωνα με τον Hilsenrath της Fed, είναι πολύ δύσκολο για τη Fed να προβλέψει αν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων ή αν θα υπάρξει βελτίωση στην Αμερικανική οικονομία.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.065 Υψηλό: 2.067 Χαμηλό: 2.057 Κλείσιμο: 2.063

27 10 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης εξακολουθεί να διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα από τα ιστορικά του υψηλά έχοντας πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικά έντονο ανοδικό ράλι από τα χαμηλά του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου όταν και διαμόρφωσε αυτόν τον κολοσσιαίο διπλό πυθμένα. Όλα δείχνουν ότι σε αυτά τα επίπεδα ή και σε λίγο υψηλότερα, αναμένεται να εξαντληθεί η δυναμική των αγοραστών ενώ με την Κίνα να παραμένει στο επίκεντρο, δεν αποκλείουμε και νέα επιστροφή των πωλητών. Για την ώρα πάντως, εκτιμούμε ότι ο Οκτώβριος θα κλείσει ως ένας από τους καλύτερους της ιστορίας. Αν και θεωρούμε τα τρέχοντα επίπεδα του S&P 500 ως «ακριβά» για την ώρα δεν έχουμε δει τη δυναμική πτώση που θα έβαζε τέλος στο ράλι. Είναι πλέον προφανές ότι η τάση του S&P 500 επέστρεψε σε πλάγια και σε κανένα χρονικό ορίζοντα δεν είναι πτωτική.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.052                     2.072
2.044                     2.080
2.035                     2.088
2.028                     2.100

Facebook Comments