Βίζερ: Ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I

MarketNews

Βίζερ: Ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η δεύτερη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι καλύτερη από την πρώτη, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ.

«Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βρίσκεται στον δρόμο για την αξιόπιστη εφαρμογή [των συμφωνηθέντων]», εξήγησε ο κ. Βίζερ μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Sudwest Presse.

«Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμπεφωνημένα μέτρα, θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα [στην Ελλάδα]. Όμως ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I, φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Βίζερ.

Ο επικεφαλής του EWG, το οποίο την Πέμπτη δεν έδωσε «πράσινοι φως» για εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στάθηκε στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εκτιμώντας ότι θα είναι δύσκολη.

Προσέθεσε ότι «αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, αυτό θα ήταν σημάδι ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά βαθιά».

Ο Τόμας Βίζερ εκτίμησε μάλιστα ότι η Ελλάδα «μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2016», ενώ εξήγησε ότι τα 86 δισεκ. του τρίτου πακέτου βοήθειας είναι το ανώτατο όριο των χρημάτων που αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ποσό όσο πιο μικρό γίνεται», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα 25 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Βίζερ δήλωσε ότι «αναμφισβήτητα» θα είναι επαρκή.