Μοσκοβισί: Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η συζήτηση για το χρέος

MarketNews

Μοσκοβισί: Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η συζήτηση για το χρέος , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων (θα κατατεθεί στο Eurogroup της Δευτέρας) και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος θα ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. «Είμαστε σε σωστό δρόμο» σχολίασε.

«Η αλήθεια είναι ότι από τον Ιούλιο τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα τα προαπαιτούμενα βρίσκονται σε καλό δρόμο και θα προχωρήσουμε... Είμαι αρκετά αισιόδοξος για συμβιβασμό, τον θέλουν και οι δυο πλευρές βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ» τόνισε ο γάλλος επίτροπος για τις εκκρεμότητες (ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και «κόκκινα δάνεια»).

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, «οδεύουμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής συνοχής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας για να βοηθήσει στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος.

Σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος απέστειλε πάντως νωρίτερα ο Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη.