Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ, εκτιμά ο Φ.Κουβέλης

MarketNews

Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ, εκτιμά ο Φ.Κουβέλης , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση θεωρεί με δήλωσή του στη Realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την έκθεση του ΔΝΤ. Ο κ Κουβέλης σημειώνει πως "από τη στιγμή που οι δανειστές μας παραδέχονται -για δικούς τους λόγους- το λάθος τους, είναι προφανές ότι πρέπει να γίνου διορθώσεις".

Ζητά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κανένα πρόσθετο μέτρο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τονίζει πως "η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε αναπτυξιακά μέτρα, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή, η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας".

Πάντως, σημειώνει ότι ενόψει και των ευρωεκλογών, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συμμαχίες και προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται.