Άκαρπη η νέα συνάντηση των ακτοπλόων με την ΠΝΟ, για τις συλλογικές συμβάσεις

MarketNews

Άκαρπη η νέα συνάντηση των ακτοπλόων με την ΠΝΟ, για τις συλλογικές συμβάσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Άκαρπη, απέβη και η δεύτερη συνάντηση των ακτοπλόων με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αύξηση που θα καθοριστεί από τις δύο πλευρές, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση των αποδοχών.

Για το θέμα των ειδικών επιδομάτων στα δρομολόγια των άγονων γραμμών, αλλά και των εξπρές δρομολογίων, οι εκπρόσωποι των ναυτικών συμφώνησαν να υπάρξει κοινή επιτροπή από τις δύο πλευρές, που θα εξετάσει τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) είχαν ζητήσει μείωση 10% των αποδοχών των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και να επανεξεταστεί το θέμα του ειδικού επιδόματος της άγονης γραμμής και των εξπρές δρομολογίων.

Οι Ακτοπλόοι δεσμεύθηκαν ότι όλα τα θέματα, που έθεσε εκ νέου η ΠΝΟ, θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.