Συνεδρίαση ευρωπαϊκών αγορών: Ο Nowotny της ΕΚΤ επαναλαμβάνει τις ανησυχίες του για την οικονομία της Ευρωζώνης και ο Coeure μιλά για βελτιωμένες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Οι προτάσεις για πιθανά νέα έκτακτα μέτρα/ «εργαλεία» νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ επανήλθαν στην επιφάνεια μέσω των δηλώσεων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας. Παρ’ όλα αυτά, οι διαφορετικές δηλώσεις άφησαν το ευρώ σχετικά αμετάβλητο έναντι του δολαρίου μετά από έντονη μεταβλητότητα.

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Nowotny δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται ακόμα η υποστηρικτική νομισματική πολιτική, ενώ ο Coeure της ΕΚΤ ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει την πολιτική στήριξης για όσο κριθεί αναγκαίο. Παρ’ όλα αυτά ο Nowotny δήλωσε ότι βλέπει μια οικονομία που αντιμετωπίζει προβλήματα και επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών, ενώ ο Coeure διακρίνει βελτίωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη.

Η ισοτιμία EUR/USD θα μπορούσε να είχε υποχωρήσει περισσότερο κάτω του 1,3200, ενώ μια άνοδος πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να είχε πυροδοτηθεί από τις πιο αισιόδοξες δηλώσεις του Coeure. Ωστόσο, και οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η νομισματική πολιτική έχει περιορισμούς.

Ο γερμανός Weidmann δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ξεπέρασε την αδύναμη περίοδο και αναμένει μέτρια ανάκαμψη. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Bundesbank υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης.
Στις οικονομικές ανακοινώσεις, το ΑΕΠ α’ τριμήνου στην Ιταλία αναθεωρήθηκε καθοδικά για πρώτη φορά στο -0,6% από το -0,5%.

Το ευρώ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται γύρω από το 1,3225 έναντι του δολαρίου με πιθανή στήριξη γύρω από το 1,3191, επίπεδο που αντιπροσωπεύει το 50% της διόρθωσης Fibonacci από την άνοδο από τα χαμηλά του Νοεμβρίου στα υψηλά του Φεβρουαρίου και πιθανή αντίσταση στα υψηλά 3 μηνών στο 1,3306.

Το δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του γεν καθώς η ισοτιμία USD/JPY αντανακλά το σχεδόν 5% της ανόδου του Nikkei. Οι Ιάπωνες επενδυτές ικανοποιήθηκαν από την ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ α’ τρίμηνου.

Facebook Comments