Γιούνκερ: Το 2014 η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

MarketNews

Γιούνκερ: Το 2014 η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα, όπως και η Ευρωζώνη, θα βγουν νικήτριες από την περιπέτεια εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβρούργου Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια διάλεξής του στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Παράλληλα είπε ότι διαβλέπει σοβαρή πιθανότητα, με βάση τα στοιχεία, για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014.

Ο κ. Γιουνκέρ ξεκίνησε την ομιλία του με θερμά λόγια για τη χώρα μας: «Όταν η Ελλάδα δέχθηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, και ήμουν εκεί για να την υπερασπιστώ ... Η Ελλάδα είναι και δικιά μου» είπε, ενώ τόνισε πως τα προβλήματα της Ελλάδας δεν μπορούν να εξεταστούν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Αναφέρθηκε ακόμη σε προτάσεις και αποστροφές των λόγων πολιτικών εκπροσώπων του ευρωπαϊκού Βορρά κατά τη διάρκεια της κρίσης οι οποίες έθιγαν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού έθνους και στις οποίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο ίδιος αντιστάθηκε σθεναρά.

Ο κ. Γιουνκέρ χαρακτήρισε τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης «τραγικά και δραματικά», σημειώνοντας ότι δε μπορούν να εξεταστούν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Ευρώπης ως ηπείρου από την άποψη των εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη κοινή αγορά του κόσμου, η οποία όμως βλέπει το ποσοστιαίο ΑΕΠ της σαν συμβολή στο παγκόσμιο ΑΕΠ να βαίνει μειούμενο.