Σταυρίδης: Η ΔΕΠΑ θα βγει και πάλι προς πώληση

ΣΚΑΪ

Σταυρίδης: Η ΔΕΠΑ θα βγει και πάλι προς πώληση  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Η ΔΕΠΑ θα ξαναβγεί προς πώληση και το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να έχει τις μετοχές της επιχείρησης» τόνισε μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Στέλιος Σταυρίδης με αφορμή την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την Gazprom για τη ΔΕΠΑ.

Ο κ. Σταυρίδης απέδωσε την υποχώρηση του ρωσικού κολοσσού από το διαγωνισμό σε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παραδέχτηκε ότι η αγορά ενέργειας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και χρωστάει αλλά σιγά-σιγά -όπως είπε- η κατάσταση ομαλοποιείται.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι γενικά το εγχείρημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι δύσκολο προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός με τις επαφές του στο εξωτερικό και στη Ρωσία συγκεκριμένα, δεν επιχείρησε να διαπραγματευτεί αλλά να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος ανοιχτό που θέλει συμμάχους.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της εταιρίας του Αζερμπαϊτζαν, Socar, στο διαγωνισμό για το Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι είναι θετική εξέλιξη και με γεωπολιτικά οφέλη και ήδη ελέγχεται η νομιμότητα των φακέλων για να ανοίξει η προσφορά.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου ανέφερε χθες είναι πολλές οι πιθανότητες η κοινοπραξία να επιλέξει τον ΤΑP, (Trans Adriatic Pipeline ) προκειμένου να διοχετεύσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Η προσφορά αναμένεται να ανοίξει εντός δυο ημερών.