«Η ΔΕΠΑ θα ξαναβγεί προς πώληση και το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να έχει τις μετοχές της επιχείρησης» τόνισε μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Στέλιος Σταυρίδης με αφορμή την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την Gazprom για τη ΔΕΠΑ.

Ο κ. Σταυρίδης απέδωσε την υποχώρηση του ρωσικού κολοσσού από το διαγωνισμό σε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παραδέχτηκε ότι η αγορά ενέργειας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και χρωστάει αλλά σιγά-σιγά -όπως είπε- η κατάσταση ομαλοποιείται.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι γενικά το εγχείρημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι δύσκολο προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός με τις επαφές του στο εξωτερικό και στη Ρωσία συγκεκριμένα, δεν επιχείρησε να διαπραγματευτεί αλλά να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος ανοιχτό που θέλει συμμάχους.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της εταιρίας του Αζερμπαϊτζαν, Socar, στο διαγωνισμό για το Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι είναι θετική εξέλιξη και με γεωπολιτικά οφέλη και ήδη ελέγχεται η νομιμότητα των φακέλων για να ανοίξει η προσφορά.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου ανέφερε χθες είναι πολλές οι πιθανότητες η κοινοπραξία να επιλέξει τον ΤΑP, (Trans Adriatic Pipeline ) προκειμένου να διοχετεύσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Η προσφορά αναμένεται να ανοίξει εντός δυο ημερών.

Facebook Comments