Η αμερικανική εταιρεία Delta Air Lines εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει άνευ όρων την έγκριση των εποπτικών φορέων της ΕΕ για την εξαγορά ενός 49% των μετοχών της Virgin Atlantic, κίνηση που θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί από πιο πλεονεκτική θέση με άλλες εταιρείες του χώρου στην αγορά των διατλαντικών πτήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή—η οποία εξετάζει τη συμφωνία αυτή ως ο ελεγκτικός φορέας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο—δεν θεωρεί ότι ανακύπτει στρέβλωση για τον ανταγωνισμό με την εξαγορά αυτή, σύμφωνα με τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για το ζήτημα σήμερα.

Η Ντέλτα, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία με βάση τα έσοδά της, και η Βέρτζιν Ατλάντικ είχαν ανακοινώσει τη συμφωνία τον Δεκέμβριο, κάνοντας λόγο για μια κοινοπραξία που θα τους δώσει την δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερες πτήσεις προς και από το Χίθροου του Λονδίνου, το πιο πολυάσχολο αεροδρόμιο της Ευρώπης.

Η συμφωνία έχει στόχο να βελτιώσει τη θέση της Ντέλτα έναντι της United Continental και της American Airlines, η οποία χάρη σε μια συμμαχία με την British Airways κυριαρχεί στις πτήσεις Βρετανίας-ΗΠΑ.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιθανό να εγκρίνει τη συμφωνία άνευ όρων”, είπε η μία από τις πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της λεπτής φύσης του θέματος.

Μια εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο. Η Επιτροπή είναι προγραμματισμένο να λάβει και να ανακοινώσει την απόφασή της ως την 20ή Ιουνίου.

Facebook Comments