Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλoντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η πρόοδος της Ελλάδας, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό και της εσωτερικής σταθερότητας της χώρας, αλλά και οι προοπτικές της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης. Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά η χώρα δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα, πριν ένα χρόνο, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε ότι επισήμανε στον κ. Γιούνκερ τη σημασία της κοινής συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για δύο θέματα: την ενέργεια και τη λαθρομετανάστευση.

Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της ΕΕ σε ένα εξάμηνο, ενώ έκανε λόγο για τη «μεγάλη αντιστροφή της ψυχολογίας και του κλίματος για την Ελλάδα παγκοσμίως», για τα οποία, όπως είπε, συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η συστηματική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και η δουλειά πραγματικών φίλων της Ελλάδας, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για σημαντικότατη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων.

Ο κ. Γιούνκερ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενώ θα έχει συνομιλίες και με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Ευ. Μεϊμαράκη.

Χθες μιλώντας σε εκδήλωση εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη θα βγουν νικήτριες από την περιπέτεια.

Αίσθηση προκάλεσε η συγγνώμη του για την άσεμνη και δηλητηριώδη, όπως τη χαρακτήρισε επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό βορρά.

Αστειότητες τα περί λήψης νέων μέτρων λόγω ΔΕΠΑ

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, λόγω της εμπλοκής στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, κάνοντας λόγο για αστειότητες.

«Τα σχέδια των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστούν», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση. Στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να γίνει καμία αποκρατικοποίηση στην Ελλάδα, οι οποίοι «είναι απέναντί μας».

«Τη μια», συνέχισε, «μας κατηγορούν επειδή κάνουμε αποκρατικοποιήσεις την άλλη μας κατηγορούν αν οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα μπει μπροστά στις αποκρατικοποιήσεις».

«Όσα εμπόδια παρουσιάζονται, ξεπερνιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στην Ελλάδα συρρέουν δεκάδες ξένοι επενδυτές.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ έγινε σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Ανέφερε ακόμη πως στην πρώτη φάση επιδείχθηκε ένα σημαντικό ενδιαφέρον και στη δεύτερη φάση ζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις στις εταιρείες.

«Μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια υπήρξαν κάποια προβλήματα τα οποία ήταν έξω και πέρα από εμάς», πρόσθεσε.

Facebook Comments