Πραξικοπηματική χρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο σε φορείς του Δημοσίου.

«Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ» συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί εργαζομένους και συνδικάτα να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την τρόικα.

» Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.

» Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων».

Facebook Comments