Πτώση του δολαρίου κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης

FXCM

Πτώση του δολαρίου κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να υποχωρεί καθώς οι δείκτες μεταβλητότητας, βραχυπρόθεσμα δείχνουν να σημειώνουν κάμψη. EUR/USD και GBP/USD είναι από τα πιο ευνοημένα νομίσματα καθώς η τεχνική τους εικόνα έχει γίνει αρκετά αισιόδοξη.

Στην Ιαπωνία, η συνεδρίαση κύλησε με ιδιαίτερη ομαλότητα καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να κινηθούν εν μέσω των μεγάλων διακυμάνσεων που καταγράφουν οι ιαπωνικές μετοχές αλλά και τα ιαπωνικά ομόλογα.

Όσο ο Nikkei υποχωρεί, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα για μια δυναμική αντίδραση καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η BoJ είναι αγοραστής ιαπωνικών μετοχών. Άρα στα επίπεδα αυτά και πιθανόν σε ακόμα χαμηλότερα, η BoJ είναι αρκετά πιθανό να αναλάβει δράση.

Η πτώση του Nikkei έχει ως αποτέλεσμα και την άνοδο του γεν και αυτό είναι το δεύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να διαχειριστεί η BoJ. Μένει να δούμε αν το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι αγορές δείχνουν ότι απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση από την ιαπωνική κεντρική τράπεζα.