ΟΤΟΕ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ

MarketNews

ΟΤΟΕ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για αύριο 13/6/2013 και στο Συλλαλητήριο που θα γίνει έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η κίνηση αυτή εντάσσεται "στα πλαίσια της άμεσης και αποφασιστικής αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Αυτή η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας, εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς γιατί οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εμφανίζονται υποκριτικά ως φορείς εξυγίανσης και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης στέλνοντας εν μία νυκτί 2656 εργαζόμενους της ΕΡΤ να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων.

Η απόφαση αυτή, που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Πρωθυπουργού, θέτει και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης προς των ευθυνών τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία που έχει οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα από τις συνεχείς και ανάλγητες αποφάσεις τους.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι είναι υπόθεση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της να υπερασπίσουν τη Δημοκρατία, να καταδικάσουν τις αυταρχικές και πραξικοπηματικές επιλογές της Κυβέρνησης και να δείξουν ότι τα όρια και οι αντοχές όλων εξαντλήθηκαν.

Αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της συντονισμένης προσπάθειας των παραγωγικών δυνάμεων να απαντήσουν στις πιέσεις και τα αδιέξοδα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας και στο λαό μας και αυτό οφείλει να λάβει υπ’ όψιν της επιτέλους η Κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στις Τράπεζες να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας που στις μέρες που ζούμε είναι κοινά για όλους," καταλήγει η ανακοίνωση.