Ολική επαναφορά έχει κάνει ο γενικός δείκτης, ο οποίος υποβοηθούμενος από τα καλά νέα για την ΑΜΚ της Εθνικής, καθώς και τα ενισχυμένα κέρδη που καταγράφουν Πειραιώς και Alpha, παρουσιάζει μεγάλη άνοδο.

Παρά την ανησυχία της αγοράς για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή το κλείσιμο μίας ΔΕΚΟ όπως είναι η ΕΡΤ, λουκέτο το οποίο όπως εξηγούν έλληνες διαχειριστές στο Λονδίνο έγινε για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων από το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ο δείκτης κινείται με άνοδο που ξεπέρασε και το 3%.

Το Χ.Α. κινείται κόντρα στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, που έχου επηρεαστεί από τις ανησυχίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, που προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 2,2% το τρέχον έτος.
Την ίδια ώρα τα spreads αρχίζουν και παίρνουν την ανηφόρα με το ελληνικό να ατενίζει τα επίπεδα του 8,7% , το ισπανικό του 4,64%, το ιταλικό 4,40% και το γερμανικό 10ετές να ξεμυτίζει πάνω από το 1,5%.
Στα της αγοράς ο γενικός δείκτης κερδίζει +2,89% και βρίσκεται πάνω από τις 890 μονάδες, ενώ οι συναλλαγές διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 64 εκατ. ευρώ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, όπου φαίνεται ότι πετυχαίνει το στόχο για την Ανακεφαλαιοποίηση και τη διατήρηση το ιδιωτικού της χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφρίες των ΜΜΕ η τράπεζα έχει συγκεντρώσει ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι καλύπτει το στόχο του 10%, δεν εκδίδει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) και το συνολικό ποσοστό των ιδιωτικών κεφαλαίων θα ξεπεράσει το 11%.
Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές

Παράλληλα, ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 1,69% διαμορφούμενος στις 175,29 μονάδες. Από τη σύνθεσή του ξεχωρίζει η Alpha Bank με κέρδη 4,46%, ενώ η ΕΤΕ κινείται σταθεροποιητικά στα 4,14 ευρώ, εν αναμονή του αποτελέσματος της ΑΜΚ. Ο τίτλος της Πειραιώς κερδίζει 2,74% μετά από έντονες διακυμάνσεις. Από τον 25άρη κέρδη 7,16% εμφανίζει η ΕΧΑΕ, ενώ κατά 6,93% ενισχύεται ο τίτλος της ΔΕΗ, και ακολουθούν τα ΕΛΠΕ με άνοδο 5,16%. Η MIG κερδίζει 4,80% και η Intralot 3,87%

 

ΧΣ

Facebook Comments