Οι αγορές ξεπέρασαν «αναίμακτα» το σοκ του Παρισιού

ForexReport

Οι αγορές ξεπέρασαν «αναίμακτα» το σοκ του Παρισιού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Σημαντικά κέρδη σε Ευρώπη και Wall Street χθες με τους επενδυτές να απαντούν στις τρομοκρατικές επιθέσεις με ισχυρές αγορές και να οδηγούν τους δείκτες σε πολύ σημαντικά κέρδη, αν και βραχυπρόθεσμα παραμένουν κάτω από βασικά επίπεδα αντίστασης τα οποία και αναμένεται να δοκιμάσουν σήμερα. Κέρδη και στην Ασία, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις αγορές και το Nikkei να ενισχύεται κατά 1,6% ενώ με κέρδη 2,2% έκλεισε και ο κινεζικός Hang Seng. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πιθανότητες για νέα στήριξη από την ιαπωνική κυβέρνηση. Ο Praet της ΕΚΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός δεν θα καταφέρει να κινηθεί όπως έχει προβλέψει η ΕΚΤ.

  • Σύμφωνα με τον Τσακαλώτο, η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και σύντομα θα λάβει τη δόση.
  • Δημοψήφισμα σχετικά με το ευρώ αναμένεται να πραγματοποιήσει η Φινλανδία τους επόμενους μήνες.
  • Η RBA παραμένει αισιόδοξη σχετικά με το μέλλον της αυστραλιανής οικονομίας, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας χαλάρωσης.
  • Στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2009 διαπραγματεύεται ο χαλκός.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#GER30_Z5) – Άνοιγμα: 10.491 Υψηλό: 10.814 Χαμηλό: 10.488 Κλείσιμο: 10.814

17 11 15 dax

Ο γερμανικός δείκτης άνοιξε με πτωτικό gap λόγω των εξελίξεων του Σαββατοκύριακου, αλλά οι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά με αποτέλεσμα να υπάρξουν κέρδη σχεδόν 350 μονάδων. Η ανοδική αντίδραση πραγματοποιήθηκε πάνω σε πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης και με τις τεχνικές ενδείξεις να είναι σε ιδιαίτερα ακραία αρνητικά επίπεδα. Από κάθε άποψη, ο DAX βρίσκεται σε ανοδική τάση και δεν έχει κάποια σημαντική αντίσταση ως εμπόδιο. Όλοι οι ΚΜΟ είναι ανοδικοί και οι αγοραστές έχουν το πάνω χέρι. Δεν αποκλείονται πιέσεις μετά από τόσο μεγάλη άνοδο, αλλά δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι στη γενικότερη εικόνα του DAX.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

10.770                 10.830
10.700                 10.880
10.645                 10.940
10.580                 11.030