Tα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν ανοδικά την εβδομάδα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Ο FTSE ενισχύεται κατά 0,49% στις 6.343 μονάδες. Η μετοχή της Royal PhilipsNV ανεβαίνει άνω του 2%, μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την Deutsche Bank, ο CAC σημειώνει άνοδο 0,52% στις 3.828 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,78% στος 8.191 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 ενισχύεται 0,45% στις 8.105 μονάδες ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB υποχωρεί 0,87% στις 16.008 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,64% στις 293 μονάδες.

 Στην αγορά, ωστόσο, επικρατεί επιφυλακτικότητα εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Fed που ξεκινά την Τρίτη και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ.

«Εάν οι δηλώσεις του Μπερνάνκι διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί άμεσης απόσυρσης των νομισματικών κινήτρων, η αγορά θα καταγράψει βραχύβιο ράλι. Αλλά οι ανησυχίες αυτές θα επανέλθουν γρήγορα στο προσκήνιο, καθώς το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται η αποκλιμάκωση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ», σχολιάζει στο Reuters ο Κρίστιαν Στόκερ από τη UniCredit στο Μόναχο. «Υπάρχει ο κίνδυνος να υποχωρήσει η αγορά κατά 3-5% τους θερινούς μήνες», συμπληρώνει.

Facebook Comments