Λύση στο “γόρδιο δεσμό” της ΕΡΤ αναζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση, που συνεδριάζουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποφύγουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Άρχισε στις 7:30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη σύσκεψη των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ έχει προκαλέσει σοβαρότατη κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, και μέχρι πριν από τη συνάντηση όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης προσέρχονται στην σύσκεψη με σαφείς διαφορές, καθώς η πρόταση του πρωθυπουργού για λειτουργία ενός μεταβατικού φορέα στην ΕΡΤ με άμεση επαναλειτουργία της δεν βρήκε σύμφωνους τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι λένε «ναι» στην αναδιάρθρωση, αλλά με ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Την Κυριακή, μιλώντας στο Ναύπλιο στο προσυνέδριο της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω, θέτοντας ζήτημα προώθησης ή μη των μεταρρυθμίσεων, ενώ υπογράμμισε ότι και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ψήφισαν στην Βουλή την περικοπή 2.000 θέσεων από το Δημόσιο.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στην ομιλία του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί ένα χρόνο δεν υπάρχει αποτέλεσμα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης με την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε εμπρηστική την ομιλία του κ. Σαμαρά στο Ναύπλιο και επανέλαβε ότι μόνη λύση είναι η ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και η επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.

Facebook Comments