Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν μικρές απώλειες μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες κερδοφορίας. Η περίπτωση της Νοτιο-κορεατικής ναυτιλιακής STX Pan Ocean έχει προκαλέσει τριγμούς στις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές της εταιρείας να υποχωρούν 15% μετά από την κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με αναλυτές επενδυτικών τραπεζών, οι διακυμάνσεις θα παραμείνουν αυξημένες εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η επερχόμενη συνεδρίαση της Fed, καθώς υπάρχουν αναλυτές που εκτιμούν ότι θα υπάρξει μείωση της στήριξης προς την αμερικανική οικονομία.

Όσον αφορά την Κίνα, σύμφωνα με μελέτη του CASS, αναμένεται να υπάρξει νέα μείωση επιτοκίων εφόσον η οικονομική δραστηριότητα σημειώσει νέα επιβράδυνση. Ο S&P εκτιμά ότι η Ευρωζώνη θα περάσει σε φάση ανάπτυξης από το 2014 και όχι από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση των G8, οι ηγέτες των οκτώ μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αναγνώρισαν ότι η άνοδος των χρηματιστηρίων δεν έχει περάσει και στην πραγματική οικονομία, ενώ οι κίνδυνοι έχουν περιοριστεί σημαντικά εξαιτίας της ανάληψης δράσης από τη Fed, τη BoJ και την ΕΚΤ.

Μάλιστα, ο Mario Draghi σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει μη συμβατικά μέσα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από τις συνθήκες. Η δήλωση αυτή προκάλεσε πιέσεις στο EUR/USD.

Facebook Comments