Ντράγκι: Θα στηρίξουμε το ευρώ ακόμα και με αντισυμβατικούς τρόπους

MarketNews

Ντράγκι: Θα στηρίξουμε το ευρώ ακόμα και με αντισυμβατικούς τρόπους   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τη δυνατότητα σταθεροποίηση της οικονομίας της Ευρωζώνης μέσω των χαμηλών επιτοκίων υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιώδης δυσκολία στη δυνατότητά μας να αποδώσουμε τον στόχο μας για σταθερότητα τιμών με το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων», δήλωσε ο Ντράγκι, προσθέτοντας πως υπάρχουν αρκετά μέτρα που θα μπορούσε να αναπτύξει η ΕΚΤ εφόσον κριθεί απαραίτητο.

«Υπάρχει σειρά άλλων μέτρων, είτε μέσω της κανονικής συμβατικής επιτοκιακής πολιτικής, είτε μέσω των αντισυμβατικών μέτρων, που μπορούμε να αναπτύξουμε και που θα αναπτύξουμε εάν οι συνθήκες το επιβάλουν» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο ίδιος τόνισε πως η νομισματική πολιτική έχει ανακτήσει τη δυνατότητα καθοδήγησης που είχε χάσει σε μεγάλα μέρη της Ευρωζώνης στα μέσα του 2012, κάτι που χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη».

Σημειώνεται πως ο Μάριο Ντράγκι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί, η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού, έστω και αν αυτό το μέτρο πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά.