Στην επισήμανση ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά σε μέγεθος και ανάπτυξη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ  Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας στο 6ο Ασφαλιστικό Συνέδριο Insurance Money Conference, με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές που καλείται να διαχειριστεί η ασφαλιστική αγορά στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι το ποσοστό των ασφαλίστρων παρέμεινε το 2012 στο 2,2% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα στην 23η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και το οποίο δείχνει πως είναι σημαντικό να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί η σχέση μεταξύ της ασφαλιστικής αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, χαρακτηρίζεται από έλλειψη ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης. «Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης ήταν αντιληπτή μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Η εκτεταμένη παρουσία του κράτους σε θέματα κοινωνικής προστασίας ήταν ένας παράγοντας που μέχρι τώρα δρούσε ανασταλτικά στην αύξηση της ζήτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ιδιωτική ασφάλιση επιλέγει ως τώρα μόλις το 15 – 20% του πληθυσμού, ένα ποσοστό που προέρχεται κυρίως από τις ανώτερες εισοδηματικές ομάδες» είπε και συμπλήρωσε: «σήμερα, υπάρχουν όχι μόνο τα περιθώρια αλλά και οι ευκαιρίες ανάπτυξης».

Facebook Comments